Annons
Nyheter

Klubbytet som gett Durmaz ett lyft

Flytten från Olympiakos till Toulouse har hittills gett ett större lyft än vad Jimmy Durmaz vågade hoppas på. Det ska även landslaget få dra fördel av - om han får spela. - Bara på den här korta tiden har jag utvecklats, säger han.(TT)
Publicerad 6 oktober 2016

Durmaz hade länge förre förbundskaptenen Erik Hamréns förtroende, men det började svikta förra hösten och saknades när det kom till EM-slutspelet. Han spelade inte någon av de tre matcherna från start. Durmaz dolde inte sin besvikelse, men knöt nävarna och siktade på en roligare höst och en nystart under Janne Andersson.

Hamréns efterträdare har hittills varit lika svår att övertyga. Marcus Rhodén gick - för många överraskande - före i kön mot Nederländerna.

Annons

Men nu när kraven, internt som externt, ställs på en vassare svensk offensiv i de två VM-kvalmatcherna mot Luxemburg (fredag) och Bulgarien (måndag) är chansen att få starta rimligen gynnsammare för mittfältaren. Hans egenskaper kommer bäst till nytta hos ett lag som har bollen, inte jagar den.

Med i stjärnlag

””

Genom att köra på med sin grej hamnade han nyligen i den ansedda L'Equipes elva när sporttidningen tog ut ett stjärnlag efter den franska ligans inledande omgångar.

””
””

TT: Skiljer sig din roll i Toulouse något från den du hade i Olympiakos?

””

Inga lätta matcher

TT: Skillnader mellan klubbarna?

””

TT: Tror du att flytten kommer att gagna dig och landslaget?

””

TT: För dig har det varit en bra flytt, helt enkelt?

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons