Annons
Nyheter

Krönikörerna hyllar landslaget

Fotbollslandslaget "knallade in och tog för sig", och fick med sig sex poäng på de två VM-kvalmatcherna. Dock utan sång och dans, skriver landets krönikörer. Men med Ola Toivonen. Erik Niva, Aftonbladet, var krass i sin analys. Bulgarien var helt enkelt inte bra.(TT)
Publicerad 11 oktober 2016

Erik Niva, Aftonbladet, var krass i sin analys. Bulgarien var helt enkelt inte bra.

"Faktum är att detta bulgariska lag är det svagaste herrlandslag som någonsin besökt Friends Arena, och det skriver jag med matcherna mot Färöarna, Liechtenstein och Moldavien i någorlunda färskt minne. Den här gången var det som att det tog en halvtimme innan de svenska spelarna insåg precis hur ihåligt, slarvigt och ostrukturerat motståndet var - men när vi väl knackade på dörren var det både vidöppet och tomt, bara att knalla in och ta för sig".

Annons

Expressens Noa Bachner, Expressen, och Sydsvenskans Jan Jönsson var inne på samma sak:

"På Friends fortsatte A-landslaget att bereda väg. Inte med sång, inte med dans men med samhandling, som Janne Andersson vill uttrycka det, med ett lagarbete som framhäver kvalitetsskillnad mot den här sortens motstånd, med förmåga som omsattes i avgörande moment och ett försvarsspel som hänger ihop och sticker ut. Det både rör på sig och bubblar under ytan", skrev Noa Bachner.

Jan Jönsson, Sydsvenskan:

"Det här var Sveriges match från start mot ett villrådigt Bulgarien som tycktes treva efter någon slags spelidé. Men så är det också ett landslag som hade släppt in sju mål på två matcher i VM-kvalet inför matchen på Friends arena. Nej, Bulgarien var inte bra, till och med sämre än Luxemburg, men segrar är aldrig självklara. Det ska göras och Sverige fixade 3-0 med både fokus och finess".

DN:s Johan Esk och GP:s Mattias Balkander hyllade båda den oväntade matchhjälten Ola Toivonen.

"Den stora snackisen inför A-landslagets match var Janne Anderssons byte längst fram. Ut med John Guidetti, in med Ola Toivonen. Ut med det nya, in med det gamla. Före avspark tyckte jag att det var fel. Efteråt är jag den förste att erkänna att Janne gjorde rätt. Toivonen var nyckeln till segern", skrev Johan Esk.

Mattias Balkander:

"Vem kunde tro att Janne Andersson skulle ersätta Zlatan Ibrahimovic med Ola Toivonen? Vem kunde ana att Sverige skulle finna både energi, anfallskombinationer och spelglädje på ett sätt vi saknat länge", skrev han.

Anders Lindblad, SvD, valde att fokusera på det som komma skall: Mötet med Frankrike om en månad.

"Jag gillar sättet som Janne Andersson gett spelarna instruktioner om sättet att spela. Det fanns tendenser i Luxemburg i offensiven och mot Bulgarien vågade man hålla i bollen på ett sätt som öppnade ytor. En nyckel är att uppspelen från backlinjen är betydligt mer precisa än tidigare. Lagbygget tar form, men det första riktiga testet kommer i höstens avslutande landskamp, borta mot Frankrike. Klarar Blågult verkligen en fransk anstormning på Stade de France? Jag tvivlar".

TT

Annons
Annons
Annons
Annons