Nyheter

Lindelöw snodde showen i Belgien

Det var ett stjärntyngt startfält i Grand Prix-hoppningen i Bryssel. Många av de svenska VM-uttagna ekipagen var på plats. Då var det i stället Douglas Lindelöw, som inte är uttagen till mästerskapet, som snodde showen. Med hästen Zacramento slutade han tvåa i den femstjärniga tävlingen.(TT)
Publicerad 2 september 2018

Med hästen Zacramento slutade han tvåa i den femstjärniga tävlingen. Han var ensam svensk som tog sig till omhoppningen, men där blev tysken Marcus Ehning för tuff.

"Vi är båda i väldigt bra form just nu. Och jag kan ta att Marcus Ehning slår mig i omhoppningen med Comme il Faut, säger han i ett pressmeddelande.

Lindelöw fick nöja sig med att stå utanför den svenska VM-truppen, då ägaren till Zacramento sagt nej på grund av att hästen ska säljas.

"Det är tråkigt att inte få rida VM när formen är så bra hos oss båda. Men jag hoppas att få chansen någon annan gång", säger han.

Peder Fredricson har ännu inte bestämt vilken häst han tar med till USA, nu tävlade han med Christian K. Men det gick sådär. Det blev fyra fel i grundomgången. Samma blev det för de andra VM-ryttarna: Malin Baryard Johnsson med Indiana och Henrik von Eckermann, som dock inte tävlade med VM-hästen Mary Lou.

TT