Nyheter

Lindstedt tog 20:e dubbeltiteln

Kombinationen Robert Lindstedt och Fabio Fognini visade sig vara ett vinnande koncept. Svenskens och italienarens första tennisturnering som dubbelpar ledde till seger. De slog österrikaren Oliver Marach och fransmannen Fabrice Martin med 7-6, 6-3 i finalen i Shenzhen i Kina.(TT)
Publicerad 2 oktober 2016

Kombinationen Robert Lindstedt och Fabio Fognini visade sig vara ett vinnande koncept. Svenskens och italienarens första tennisturnering som dubbelpar ledde till seger.

De slog österrikaren Oliver Marach och fransmannen Fabrice Martin med 7-6, 6-3 i finalen i Shenzhen i Kina.

"Vi spelade bra båda två från allra första matchen. Det enda setet som vi förlorade var väldigt jämnt (mot det toppseedade paret Treat Huey och Max Mirnyj). Vi har mött några riktigt bra par och det var väldigt kul att spelare", säger Lindstedt till ATP-touren.

Det var 39-årige Lindstedts 20:e dubbeltitel i karriären och den första för året. Därmed har svensken vunnit titlar på ATP-touren årligen i tio års tid.

De fem senaste titlarna har vunnits med olika partners: 2016 i Shenzhen (Fognini), 2015 i Winston-Salem (Inglot), 2014 i Australian Open (Kubot), 2013 i Rotterdam (Zimonjic) och 2012 i Cincinnati (Tecau). Flest titlar med samma partner tog Lindstedt med Horia Tecau mellan 2010 och 2012, skriver Tennis.se.

TT