Nyheter

Matchfixningssamordnaren blir kvar

Riksidrottsförbundets (RF) och Svenska Spels projekt för att samordna arbetet mot matchfixning fortsätter och samordnaren Johan Claessons tjänst permanentas. "Samarbetet med Svenska Spel är en viktig del för att vi på ett fortsatt bra sätt ska kunna arbeta förebyggande mot matchfixning.(TT)
Publicerad 9 april 2015

Riksidrottsförbundets (RF) och Svenska Spels projekt för att samordna arbetet mot matchfixning fortsätter och samordnaren Johan Claessons tjänst permanentas.

"Samarbetet med Svenska Spel är en viktig del för att vi på ett fortsatt bra sätt ska kunna arbeta förebyggande mot matchfixning. Med tanke på hur utvecklingen har sett ut både nationellt och internationellt är det en nödvändighet att idrotten fortsatt arbetar hårt för att försöka komma till rätta med problematiken. Avtalet med Svenska Spel ger oss möjlighet till detta", säger Birgitta Ljung, generalsekreterare i Riksidrottsförbundet, i ett pressmeddelande.

I arbetet mot matchfixning ansvarar RF för information, utbildningsstöd och samordning gentemot specialidrottsförbunden. Men även för samordning av arbetet med andra berörda aktörer såsom myndigheter, spelbolag och internationella organisationer.

TT