Annons
Nyheter

Mycket kan hända i Amen Corner

Amen Corner är en av golfvärldens vackraste och mest mytomspunna platser. Det är också platsen där ett US Masters kan gå förlorat. Fråga bara fjolårstvåan Jordan Spieth. Står man bakom det tolfte hålet kan man överblicka alla tre hålen som ingår i det så kallade Amen Corner på Augusta National.(TT)
Publicerad 5 april 2017

Står man bakom det tolfte hålet kan man överblicka alla tre hålen som ingår i det så kallade Amen Corner på Augusta National. Det var på den scenen som Jordan Spieth på söndagen slog två bollar i vattnet på 12:an - och himmel blev till helvete. Han lämnade par 3-hålet med sju slag och tappade sin klara ledning i ett nafs.

””

"Speciell plats"

Annons

Men nu vill 23-åringen från Texas lämna förra årets genomklappning bakom sig och skriva ny Masters-historia. Mycket talar för att det på nytt är på hål 11, 12 och 13 som några av de avgörande ögonblicken kommer utspela sig.

””

Extra klurigt är just tolvan, menar han. Trots att det med sina 140 meter är kortast av alla hål på Augusta. Vatten framför den korta greenen kombinerat med ofta luriga vindar gör hålet till en rejäl utmaning även för världens bästa spelare.

””

Noréns första test

Alex Norén har känt på Amen Corner under träningsvarven, men på torsdagen väntar första testet i skarpt läge.

””

TT: Hur mycket tips försöker du som debutant få?

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons