Annons
Nyheter

Norrköping höll undan till seger

Topplag igen eller ett mellanår någonstans i den allsvenska mittens rike? Experterna har spretat i sina tips. Det gjorde även IFK Norrköping i premiären. Starka första 45 minuter följdes av 45 betydligt sämre. Men det räckte till 2-1 mot Hammarby.(TT)
Publicerad 2 april 2017

Första halvlek: Norrköping spelade ut, styrde och ställde och kunde ha gjort fler än två mål mot ett Hammarby som var vilset och inte hängde med.

Andra halvlek: Hammarby tog för sig mer och mer och var som starkast med en man mindre på planen.

””
Annons

Med facit i hand kunde Norrköping vara tacksamt för effektiviteten före pausen. Grunden till segern lade Sebastian Andersson. Den hårt arbetande anfallaren inledde den allsvenska säsongen 2017 på samma sätt som han avslutade spelåret 2016.

Med att göra det han ska - mål.

Andersson nickade in säsongens första mål på Östgötaporten. Martinsson Ngouali tappade markeringen på Andersson och nicken på Nicklas Bärkroths hörna var perfekt.

Dagerstål ovan målskytt

Filip Dagerstål har inte spelat elitfotboll någon annanstans än i Norrköping och det här med att göra mål tillhör ovanligheterna.

Det andra allsvenska i karriären var desto vackrare.

20-åringen, som spelat lite varstans i försvaret men i år spelats in på det centrala mittfältet med Daniel Sjölund, fick lägga bollen tillrätta och pricka in 2-0 från distans.

””
””

Bättre Bajen i andra

Jiloan Hamad var stark i den allsvenska debuten för Hammarby, men det var för mycket spridda skurar över offensiven och för svajigt i defensiven före pausen. Bättringen i andra halvlek var rejäl. Kennedy Bakircioglu och Birkir Mar Sævarsson hade utmärkta lägen att ge matchen nerv.

Märkligt nog hårdnade Hammarbys tryck efter Martinsson Ngouali frilägesutvisning (slet ned Kalle Holmberg). Då radade Hammarby upp chanser.

Annons

Men inhopparen Romulos reducering kom för sent, på tilläggstid.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons