Annons
Nyheter

Wennbergs NHL-petning teknisk fint?

Columbus petar den svenske forwarden Alexander Wennberg inför NHL-premiären. Men det kan handla om en teknisk fint. The Columbus Dispatchs hockeybloggare Aaron Portzline skriver att Wennberg kommer att skrivas in i NHL-truppen igen och ska vara tillgänglig till premiären.(TT)
Publicerad 12 oktober 2016

The Columbus Dispatchs hockeybloggare Aaron Portzline skriver att Wennberg kommer att skrivas in i NHL-truppen igen och ska vara tillgänglig till premiären.

Skälet till att Wennberg inte fanns med i den officiella truppen ska vara ekonomisk. Genom att ha kvar den långtidsskadade David Clarkson i truppen kan Columbus räkna bort delar av hans lön för att ligga under lönetaket. Portzline menar att klubben vill komma så nära lönetaket som möjligt för att maximera fördelarna de får med Clarksons skada. Därför behåller man Pierre-Luc Dubois i sin officiella trupp och petar Wennberg. Därefter kan man göra vilka förändringar man vill i truppen, vilket enligt Portzline betyder att Wennberg skrivs in igen och Dubois får fortsätta att spela i sitt juniorlag.

Annons

En liknande teknisk variant gäller Minnesotas forward Joel Eriksson Ek. I hans fall handlar det också om att arbetstillståndet ännu inte är klart. Eriksson Ek missar Minnesotas premiär borta mot St Louis natten till fredag, men kallas sedan tillbaka från farmarlaget Iowa, skriver Minneapolistidningen StarTribune.

Det blir ingen NHL-debut för 18-årige Alexander Nylander än på ett tag. I sista stund inför säsongsstarten valde Buffalo att skicka Nylander till farmarlaget i AHL, Rochester.

Juniorkronorforwarden spelade i fem träningsmatcher under hösten. Hans storebror William Nylander spelar i Toronto.

När samtliga trupper offentliggjordes på onsdagseftermiddagen svensk tid stod det klart att 69 svenskar finns med i inledningen av säsongen med långtidsskadade Johan Franzén och Mattias Janmark borträknade. I fjol spelade 85 blågula spelare i ligan under säsongen.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons