Nyheter

Blir succétränaren kvar?

Djurgården fortsätter att imponera under nye tränaren Mark Dempsey. Den brittiska kraftfotbollen skördade ett nytt offer i Örebro - men frågan är om engelsmannen blir kvar? - Om jag får chansen att fortsätta och går med på det kan det vänta en spännande framtid, säger Dempsey diplomatiskt.(TT)
Publicerad 2 oktober 2016

Det hjälper föga att vara bättre på att rulla boll än motståndaren om du saknar skärpa i de två straffområdena. Örebro spelade under söndagen förtjänstfullt omkring Djurgårdens mittfält trots avstängde Astrit Ajdarevics frånvaro, men saknade hemmalagets vassa egg.

Mark Dempseys bygge spelade återigen en imponerande fotboll som genomsyras av tro på modellen - och ren energi.

Kanonstart av Djurgården

Mindre än en kvart in i matchen hade Djurgården alstrat nog av den energin att pressa fram tvåmålsledning. Tyngd och kraft var nyckelorden när Jacob Une Larsson och Alexander Faltsetas tryckte in sina mål med huvudet respektive foten, båda efter fasta situationer.

Visst, Örebro tog tag i matchen, reducerade genom Maic Sema och gamle djurgårdaren Martin Broberg hann bränna tre jättelägen innan halvlek. Men Andreas Isaksson i målet kom de inte förbi.

””

Pressen från gästerna fortsatte i andra halvlek, men slogs abrupt av efter obehagliga scener. Örebros mittback Erik Moberg satsade stenhårt i en duell med Andreas Isaksson och såg ut att knockas. Minuten senare var han uppe på fötterna igen men tvingades bryta.

Oklart om Dempsey blir kvar

Strax därefter stod Elliot Käck, Djurgårdens vänsterback, för matchens prestation när han dundrade in ett långskott i bortre krysset. Det visade sig bli matchens vinnande mål, trots en del oro i djurgårdslägret efter Ferhad Ayaz reducering till 3-2.

””

Bakom succén ligger tränaren Mark Dempsey, som tog över ett lag som kämpade för överlevnad och nu har vunnit fem av sina sex senaste matcher. Men kontraktet går ut efter säsongen och hans framtid i klubben är oklar.

””
””

TT