Annons
Nyheter

Ovanlig sjukdom stoppar hockeystjärna

Ishockeyspelaren Lukas Bengtsson, 22, har fått den sällsynta sjukdomen Pots syndrom. Ibland tar han sig knappt ur sängen. - När jag mår som sämst orkar jag ingenting, säger han till Aftonbladet. Den senaste tiden har varit tuff för Lukas Bengtsson.(TT)
Publicerad 6 april 2017

Den senaste tiden har varit tuff för Lukas Bengtsson. Trötthetssymtomen bröt ut på allvar i augusti, ungefär samtidigt som han lämnade Frölunda och reste till USA för att spela till sig en plats i NHL-laget Pittsburgh - men läkarna tror att han burit på sjukdomen i flera år.

Hade borrelia

Annons

Hemma i Sverige fick han beskedet att han hade borrelia. Trots det anslöt han till Pittsburghs träningsläger - där symptomen tilltog. Han berättar för Aftonbladet att han efter ett cykelpass blev liggande på marken i 30 minuter med svåra smärtor i benen. Till slut meddelade han klubbledningen att han hade borrelia, nya tester genomfördes. Med samma resultat.

””

"Kan må någorlunda bra"

Efter viloperioden spelade Bengtsson ett antal matcher för Pittsburghs farmarlag i AHL. Men han kände sig långt ifrån bra, och fick en ny antibiotikakur. Efter ett telefonsamtal med sin agent valde Bengtsson att skriva in sig på en välkänd klink i Minnesota - och då kom svaret. Bengtsson diagnostiserades med Pots syndrom.

””
””

Om och när Lukas Bengtsson kan vara tillbaka på isen vet han inte.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons