Annons
Nyheter

Paille visade vägen

Daniel Paille är värvad för att "jobba hårt". Mot topplaget Luleå var det istället han som visade vägen som tvåmålsskytt när Brynäs tog sin andra hemmaseger för säsongen (5-2) på torsdagskvällen.(TT)
Publicerad 6 oktober 2016

Daniel Paille har ett Stanley Cup-guld med Boston 2011 på meritlistan, har gjort 85 mål på 582 seriematcher i NHL och nio mål i Stanley Cupslutspel men beskrevs ändå mer som en ledare vid sidan av isen och en spelare som ska visa vägen med hårt jobb när han värvades till Brynäs inför säsongen.

””

Och när kanadensaren hör Sjödins beröm lyser han upp:

””
Annons

TT: Hur vill du leda laget?

””

Drällde med puck

Inför torsdagens hemmamatch mot Luleå hade Daniel Paille noterats för tre assists men klev nu fram som tvåmålskytt i stället.

Kvitteringen till 1-1 kom efter lite puckdräll av Luleå framför eget mål där Paille höll sig framme, fick pucken på bladet och enkelt kunde styra in sitt första SHL-mål i karriären.

Vid kanadensarens 2-1-mål i början av andra tappade Luleåbacken Janne Sandström både balansen och pucken ute vid långsargen samtidigt som Paille kom i fullt blås, tog med sig pucken och till synes retfullt enkelt lade in den mellan benen på Luleåmålvakten Joel Lassinantti.

””

Något hattrick blev det däremot inte för kanadensaren.

Hög fart

Segermålet (3-2) stod Brynäs nykläckta skyttekung Ponthus Westerholm för.

24-åringen fick spela ihop med tvillingbrorsan Pathrik för första gången den här SHL-säsongen och avgjorde matchen när han blev framspelad av sin bror - och med ett direktskott - skickade in sitt femte mål på fem matcher i början av tredje perioden

Och Paille är lite förvånad över spelet på de stora rinkarna i SHL:

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons