TT-Sport

Räikkönen byter Ferrari mot Sauber

TT-Sport Artikeln publicerades

Den finländske formel 1-föraren Kimi Räikkönen lämnar Ferrari efter den här säsongen för att i stället gå till Sauber. I stället tar Sauber-föraren Charles Leclerc Räikkönens plats i Ferrari. Om Marcus Ericsson får vara kvar i Sauber får han en ytterst välmeriterad kollega i den 38-årige Räikkönen.(TT)

Den finländske formel 1-föraren Kimi Räikkönen lämnar Ferrari efter den här säsongen för att i stället gå till Sauber.

I stället tar Sauber-föraren Charles Leclerc Räikkönens plats i Ferrari. Om Marcus Ericsson får vara kvar i Sauber får han en ytterst välmeriterad kollega i den 38-årige Räikkönen.

"Gissa vem som är tillbaka?! Har två år med @sauberf1team framför mig. Känns extremt bra att vara tillbaka där allt startade", skriver Räikkönen på Twitter.

    Finländaren startade F1-karriären i Sauber 2001. Sedan dess har han kört förmel 1 med undantag av 2010 och 2011 då han i stället körde rally. Det blev totalt åtta säsonger för Ferrari där han blev världsmästare 2007. I det senaste F1-loppet på Monza kom Räikkönen tvåa.

    Leclerc, 20, skriver på Twitter att det är en dröm som går i uppfyllelse att få köra för Ferrari. Leclerc är rookie i F1-sammanhang och har som bäst varit sexa (i Azerbajdzjan) i årets mästerskap.