Annons
Nyheter

Reserverna kämpar för EM-plats

Hedvig Lindahl är given etta i det svenska fotbollslandslagsmålet. Bakom henne för bland annat Hilda Carlén och Zecira Musovic en kamp om andraplatsen inför sommarens EM. - Jag skulle vilja säga att jag inte tänker på det. Men då skulle jag nog ljuga, säger Rosengårdsspelaren Musovic.(TT)
Publicerad 4 april 2017

Mycket tyder på att den svenska målvaktsuppställningen kommer, om inte någon olycka är framme, att se ut som den gör just nu även i EM i Nederländerna, som inleds i juli. Trion har varit med på årets två tidigare landslagsläger, och är det även på det pågående i Trelleborg, även om även Eskilstunas Emelie Lundberg fanns med i januari.

””

Kräver tålamod

Annons

Många ville se henne i truppen redan till VM för två år sedan. Då, bara 18 år gammal, hade hon storspelat både i allsvenskan och i Champions League men fick till slut inte följa med till Kanada.

””

Hon väntar fortfarande på att få sin första A-landskamp. När förstakeepern Lindahl vilats har det i stället varit Piteå Carlén som fått chansen.

Carlén var med bakom Lindahl även under silver-OS:et i Rio de Janeiro, VM 2015 och under Algarve cup i mars höll hon nollan mot Kina.

””
””

Vill vara bäst

För båda målvaktsutmanarna gäller det att ta tillvara på den korta, allsvenska vårsäsongen för att bevisa att de ska ingå i förbundskaptenen Pia Sundhages EM-trupp.

””
””

För Musovic väntar ett år med tuff konkurrens även på hemmaplan, där rutinerade kanadensiska målvakten Erin McLeod nu är tillbaka på allvar efter skada.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons