Annons
Nyheter

Sam Larsson lämnar landslaget

I god form och äntligen skulle han få chansen. Men Sam Larsson kom till Stockholm och landslagssamlingen bara för att omgående vända hem till Heerenveen. Ljumskarna stoppar honom. I stället kallas Elfsborgs Viktor Claesson in till VM-kvaltruppen.(TT)
Publicerad 3 oktober 2016
””

Den före detta IFK Göteborg-spelaren, som inte spelat en minut i A-landslaget, har en överbelastningsskada i ljumskarna, men flög ändå till Stockholm för att testa.

Testet föll dock inte väl ut.

””
Annons

"Kan lösa upp knutar"

Sam Larsson har gjort succé i Nederländerna, och har förutom några fina mål blivit utsedd till veckans spelare. Han hade fått göra A-landslagsdebut om det blivit speltid, vilket det säkerligen hade blivit om man lyssnar till Anderssons ord.

””

Under måndagen blev det klart att Elfsborgs Viktor Claesson ersätter Sam Larsson i VM-kvaltruppen. Den 24-årige Claesson kallades in som reserv även vid den förra landslagssamlingen, då som ersättare för skadade Robin Quaison, men blev utan speltid.

Det har gått en månad sedan Andersson debuterade som förbundskapten. Landslaget klarade 1-1 i VM-kvalupptakten mot Nederländerna. Resultatmässigt var det bra, spelmässigt inte lika muntert.

Nu är kravbilden högre. Mot Luxemburg (borta på fredag) och Bulgarien (hemma på måndag) ska det helst bli sex poäng. Och vässade prestationer på planen.

Mer eget spel önskvärt

Andersson vill se ett offensivt lyft.

””
””

Matcherna kommer tätt, båda inom loppet av fyra dagar.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons