Annons
Nyheter

Schelin: "Känns väldigt speciellt"

Champions League-debut för en svensk klubb - och en möjlighet att ta ett stort steg mot ett första SM-guld. Allt inom loppet av fyra dagar. - Det känns väldigt speciellt, säger Rosengårdsstjärnan Lotta Schelin.(TT)
Publicerad 4 oktober 2016

Den vrickade foten som höll landslagskaptenen borta från EM-kvalavslutningen mot Slovakien och Danmark känner hon av, men inte värre än att Lotta Schelin kunde spela en dryg timme i fredags när Rosengård slog Umeå med klara 5-1 i allsvenskan.

””

Guldfinal på söndag

Annons

Omgången var lyckad för det regerande mästarlaget. I söndags kryssade serieledaren Linköping mot Örebro och avståndet till den östgötska klubben krymptes till två poäng med fyra omgångar kvar att spela.

””

På söndag möts toppduon i Linköping. I slutet av augusti vann Rosengård cupfinalen mot guldrivalen på hemmaplan (3-1) - Lotta Schelins första titel med ett svenskt klubblag.

””

Schelin anslöt till Rosengård i somras och när Malmöklubben på onsdag går in i Champions League i 16-delsfinal borta mot isländska Breidablik ska anfallaren för första gången spela i Europafotbollens finrum med en svensk klubb.

””

Har tre CL-titlar

Målsättningen är annorlunda jämfört med Lyon. Där tog 32-åringen, förutom åtta franska ligatitlar, hem tre Champions League-titlar.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons