Annons
Nyheter

Skandalmål i VM-kvalet

Daniele De Rossi blev Italiens VM-kvalhjälte i Turin. Samtidigt sköt en domare ner Hasse Backes drömmar på Island - och fick finländarna att ropa på skandal. Inför klassikermötet med Spanien, i VM-kvalet, hyllades Daniele De Rossi.(TT)
Publicerad 6 oktober 2016

Inför klassikermötet med Spanien, i VM-kvalet, hyllades Daniele De Rossi. Mittfältsskägget gjorde sin 108:e landskamp för det italienska landslaget och ärades för att ha nått över hundraspärren. Jubilaren kom att göra avtryck även på planen.

Spanien tog ledningen i början av andra halvlek. En jättetavla av vanligtvis så pålitlige målvakten Gianluigi Buffon, utnyttjad av djupledsvesslan Vitolo som gled förbi den klumpigt utrusande veteranen, gav bortalaget 1-0.

Annons

Sen straff

Matchen var Spaniens, men i den 82:a minuten gav Italiens forcering resultat efter att en Sergio Ramos-tackling på Éder till stora protester från spanjorerna gett hemmalaget straff. Daniele De Rossi klev fram, kvitterade och vrålade ut glädjen.

Matchen slutade 1-1 och båda landslagen står på fyra poäng efter två VM-kvalmatcher.

Samtidigt var Finland med om en riktig mardröm.

"Skandalmål"

Hasse Backes landslag var på väg mot VM-kvalets kanske största skräll, 2-1 borta mot Island, när klockan tickade in på tilläggstid. Där och då lyckades Islands Alfred Finnbogason få in en kvittering efter en hörna. Fyra minuters övertid dömdes, men en väldigt sen överraskning väntade.

I den 96:e minuten (!) tryckte Islands mittback Ragnar Sigurdsson in bollen i mål - en boll som Finlands målvakt Lukas Hradecky höll i med ena handen - och domaren dömde mål. 2-3 och ridå för Finland. Finska nyhetsbyrån FNB kallar det för ett felaktigt beslut och tidningen Ilta-Sanomats dom lyder: "skandalmål".

Kosovo spelade sin andra tävlingslandskamp någonsin, mot Kroatien. Men det blev en olycklig historia då Kroaterna lämnade planen med hela 6-0. Österrike spelade 2-2 hemma mot Wales, precis som Turkiet gjorde hemma mot Ukraina.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons