Nyheter

Fem av fem segrar för Sarah Sjöström

Sarah Sjöström har inlett världscupsäsongen i simning i oslagbart slag. Efter att ha vunnit sina tre första distanser så fullbordade hon världscupshelgen i ryska Kazan med att vinna två till under den sista av tre tävlingsdagar. Seger nummer fyra kom på 100 meter fjäril.(TT)
Publicerad 9 september 2018

Sarah Sjöström har inlett världscupsäsongen i simning i oslagbart slag. Efter att ha vunnit sina tre första distanser så fullbordade hon världscupshelgen i ryska Kazan med att vinna två till under den sista av tre tävlingsdagar.

Seger nummer fyra kom på 100 meter fjäril.

Efter att ha simmat försöken på tangerat världscupsbästa (57,56) så slog hon rekordet i finalen med en tid på 57,42, vilket var närmare en sekund snabbare än belgiskan Kimberly Buys på andraplatsen.

I finalen på 100 meter frisim lite senare så var Sjöström på nytt överlägsen. Må så vara att tiden 52,99 inte räckte för att slå Cate Campbells världscupsrekord (52,96) från 2015. Däremot blev det en seger med 64 hundradelars marginal till Femke Heemskerk. Ranomi Kromowidjojo och Kim Busch på tredje och fjärdeplatsen fullbordade den nederländska trio som kom efter Sjöström i ställningen.

I och med segern var Sjöström snabbast i fem av fem distanser under helgen i Kazan.

TT