Annons
Nyheter

Gero hittade rätt när Östersund vann

Laget hade tre raka matcher utan mål, han själv en hel säsong. Men hemma mot Falkenberg lossnade det för anfallaren Alhaji Gero och Östersund. Med två mål och totalt 6-1 skickade jämtarna jumbon allt närmare superettan.(TT)
Publicerad 1 oktober 2016

Han har varit ett orosmoment för motståndarförsvarare och målvakter under hela säsongen, men bollen har aldrig hittat nätmaskorna. 

Förrän nu. 

Annons

Och då lossnade det ordentligt för den nigerianska anfallaren Alhaji Gero.

Med sina två mål inom tre minuter redan i första halvlek tog han Falkenberg allt närmare degradering.

"Väldigt lycklig"

Lagkompisar och tränare kom in och kramade honom redan på väg ut till halvtidsvila och även leendet avslöjande betydelsen av att få spräcka målnollan.

””

Gero, som spelat allsvenskt med Öster 2013 och sedan varit i Danmark, värvades som en målskytt till den allsvenska nykomlingen. Men de största rubrikerna hittills fick han när han för knappt två veckor sedan föll ihop medvetslös på träning efter att ha fått ett skott på halsen. Inget fel hittades efter läkarundersökning och senast mot Göteborg kunde han hoppa in sista tio minuterna.

””

Tillbaka i startelvan

Mot Falkenberg var han tillbaka i startelvan och sänkte alltså bortalaget med sina två mål i slutet av första halvlek fram till 3-1.

””

I andra rann det på ytterligare för Östersund, som efter att ha blivit nollade mot Kalmar, Norrköping och Göteborg börjat dala i tabellen. Men segern mot FFF gör att den allsvenska platsen snart är klar även i teorin. Elva poäng skiljer ner till Helsingborg på kvalplats med fem omgångar kvar. 

"För låg nivå"

Mörkare är det för Falkenberg.

Annons

Helsingborgs förlust på fredagen och en tidig 1-0-ledning tände lagets framtidshopp för en stund. Sedan tog det roliga slut efter nya bjudningar bakåt. 

””
””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons