Annons
Nyheter

Slagpåse i rekordform inför VM-kval

Varning, Sverige - lilleputtarna i Luxemburg har öppnat VM-kvalet i rekordform. De riktiga framgångarna lär dock få vänta till hemmalagets ungtuppar fått växa till sig lite mer.(TT)
Publicerad 6 oktober 2016

Inom politiken har det lilla storfurstendömet mellan Frankrike, Belgien och Tyskland länge varit en maktfaktor som levererat den ena tunga EU-chefen efter den andra.

Fotbollsmässigt är det emellertid få som kan nämna ens någon i den trupp som förbundskapten Luc Holtz tagit ut till Sverige-matchen. Fast kanske blir det annorlunda om några år, när till exempel 16-årige Vincent Thill blivit lite större.

””
Annons

Thill har sällskap av ytterligare sju tonåringar i Holtz 23-mannatrupp.

Missar matchen

GIF Sundsvallsspelande Krogh Gerson - med norsk mor och luxemburgsk far - tvingas för egen del se Sverigematchen från sidan. En smäll i segermatchen mot Jönköping Södra i helgen förstör resten av säsongen för 26-åringen.

””

I stället får han försöka bjuda landslagskamraterna på vad han vet om Sverige efter sina år i Gif Sundsvall och IFK Norrköping - där han hade nuvarande förbundskaptenen Janne Andersson som tränare.

””

Rekordform

Luxemburg har länge varit en slagpåse i allehanda VM- och EM-kval. Som värst var det 1995 till 2007 då man lyckades förlora 56 kvalmatcher i rad.

Även det här VM-kvalet har inletts med en förlust, men faktiskt ändå en positiv sådan. De tre målen borta mot Bulgarien i 3-4-matchen i september var ett nytt rekord: så många mål har Luxemburg aldrig tidigare gjort i en kvalmatch på bortaplan.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons