Nyheter

Stenson redo för fortsatt spel

Henrik Stenson inledde US Masters med 73 slag. Världstvåan hostade sig runt Augusta och uppsökte läkare efteråt - men fortsätter att spela i dag. Golf. se OCH SVT Sport rapporterar att Henrik Stenson är redo att slå ut klockan 9. 57 (15. 57 svensk tid) på den andra rundan på Augusta National.(TT)
Publicerad 10 april 2015
Henrik Stenson inledde US Masters med 73 slag. Världstvåan hostade sig runt Augusta och uppsökte läkare efteråt - men fortsätter att spela i dag. Golf.se OCH SVT Sport rapporterar att Henrik Stenson är redo att slå ut klockan 9.57 (15.57 svensk tid) på
Henrik Stenson inledde US Masters med 73 slag. Världstvåan hostade sig runt Augusta och uppsökte läkare efteråt - men fortsätter att spela i dag. Golf.se OCH SVT Sport rapporterar att Henrik Stenson är redo att slå ut klockan 9.57 (15.57 svensk tid) på

Golf.se OCH SVT Sport rapporterar att Henrik Stenson är redo att slå ut klockan 9.57 (15.57 svensk tid) på den andra rundan på Augusta National.

Det verkade desto dystrare efter svenskens runda i går kväll.

Efter drygt fem tuffa timmar i den tryckande värmen ute på banan stannade Henrik Stenson bara som hastigast vid SVT:s mikrofon. Budskapet var kortfattat och dystert: 39-åringen mådde sämre och misstänkte någon slags bronkit.

””
””

Stenson lämnade sedan Augusta för att träffa en läkare och öppnade för att bryta tävlingen om hälsotillståndet skulle bli sämre.

Men nu fortsätter alltså Mastersäventyret åtminstone en dag till.

Inledde svagt

Att svensken inte riktigt har repat sig från förra veckans influensa stod klart även ute på banan. Efter tolv hål var en blek Stenson fyra över par och hade så långt inte gjort en enda birdie. Stenson - som hostade ofta och uppsökte skugga så fort han fick chansen - lyfte sig sedan och gjorde tre raka birdies på hål 13-15. Den fina sviten såg till att scoren blev 73 slag, ett över par, till slut.

Mycket tyder ändå på att det största blågula hoppet i årets första golfmajor får sättas till Jonas Blixt. Värmlänningen - tvåa i Mastersdebuten för ett år sedan - gick runt på banans par och ligger delad 31:a efter första dagens spel.

””

Blixt slår ut 18.09

Men det är långt upp till täten för Blixt, som slår ut klockan 18.09 svensk tid i dag.

Jättetalangen Jordan Spieth, 21, gick i samma boll som Stenson och spelade drömgolf. En bogey på hål 15 var enda plumpen i protokollet för amerikanen som gjorde nio birdies och slutade på 64 - bara ett slag från banrekordet.

Spieth har en ledning på tre slag efter första dagen. Han skuggas närmast av en kvartett som gick runt på 67: Amerikanen Charley Hoffman, engelsmannen Justin Rose, sydafrikanen Ernie Els och australiern Jason Day.

Flera namnkunniga spelare är långt bakom Spieth. Världsettan Rory McIlroy och regerande mästaren Bubba Watson hade båda 71 slag, medan comebackande Tiger Woods precis som Stenson fick nöja sig med 73.

TT