TT-Sport

Storvinst för racingsvensk - i e-sport

TT-Sport Artikeln publicerades

Att Felix Rosenqvist är en fena på att köra racingbil är ingen nyhet. Men uppenbarligen är 25-åringen en mycket kapabel bilförare också i den virtuella verkligheten. I en stor simulatorracingtävling i Las Vegas deltog för första gången samtliga 20 förare från elbilsmästerskapet formel E.(TT)

Att Felix Rosenqvist är en fena på att köra racingbil är ingen nyhet. Men uppenbarligen är 25-åringen en mycket kapabel bilförare också i den virtuella verkligheten.

I en stor simulatorracingtävling i Las Vegas deltog för första gången samtliga 20 förare från elbilsmästerskapet formel E. Rosenqvist visade sig vara den ende av dem som kunde utmana e-sportproffsen. Svensken slutade tvåa, endast slagen av nederländske Bob Huis, och slog därmed flera av världens bästa simulatorspecialister.

"Jag är mycket glad och överraskad över att få med mig ett så här bra resultat härifrån Vegas. Min enda erfarenhet av simracing kommer från det lilla jag spelat på min dator hemma i pojkrummet under åren", säger Felix Rosenqvist i ett pressmeddelande.

    Andraplatsen gav 100 000 dollar, motsvarande drygt 950 000 kronor.

    För Rosenqvist väntar härnäst formel E-tävling i Buenos Aires den 18 februari. Han ligger just nu fyra i mästerskapet.