Annons
Nyheter

Succéstart av Sjöström med ny teknik

Första tävlingen med nya tekniken - då blev Sarah Sjöström tidernas näst snabbaste kvinna på 50 meter fritt. Simstjärnan slog Therese Alshammars nästan åtta år gamla svenska rekord och var bara en tiondel över världsrekordet.(TT)
Publicerad 10 april 2017
””

Klockan stannade på 23,83 sekunder den här måndagskvällen i Eriksdalsbadet. Det innebar svenskt rekord med fem hundradelars marginal och en tid som bara var en tiondel över tyskan Britta Steffens världsrekord.

Båda rekorden sattes 2009 med superdräkter.

Annons

Så Sarah Sjöström är tidernas snabbaste kvinna i textildräkt på distansen.

Förmodligen är det bara en tidsfråga innan vi kan stryka "i textildräkt" i meningen ovan.

””

Blixtsnabb utveckling

Sarah Sjöström deklarerade efter OS-silvret på 200 meter fritt i Rio att den distansen nu var ett minne blott. I stället skulle den nya utmaningen - vid sidan om OS-guldgrenen 100 meter fjäril - bli att utveckla 50 meter fritt.

Det har gått blixtsnabbt. Sjöström har på nye tränaren Johan Wallbergs - Therese Alshammars sambo och förre tränare - inrådan förändrat armtekniken på 50 meter fritt och sluggar sig fram med raka armar.

Det är en teknik hon bara praktiserat i några veckor. Och som redan ger resultat.

””

Mästaren chanslös

Sjöström ledde från start till mål och danska OS-mästarinnan Pernille Blume var chanslös och var 32 hundradelar efter på 24,15. Trean Aliaksandra Herasimenia, vitryskan som vann brons i Rio, var över sekunden bakom.

””

I OS missade hon final på distansen, men då var hon sliten efter ett stenhårt program. Att hon stryker 200 meter fritt innebär att hon ska ha krafter kvar till 50 meter fritt som på VM och OS avgörs sista dagen.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons