Annons
Nyheter

Sundhage: "Ett av världens bästa lag"

Ett test för defensiven - och ett test för offensiven. I juni EM-laddar Sverige mot USA och Skottland. - USA är ett av världens bästa lag, säger förbundskapten Pia Sundhage. Sverige möter Tyskland i EM-premiären den 17 juli på Rat Verlegh stadion i Breda.(TT)
Publicerad 7 april 2017

Sverige möter Tyskland i EM-premiären den 17 juli på Rat Verlegh stadion i Breda. Innan truppen tas ut har landslaget ett läger i juni och där får spelarna sista chansen att spela till sig en sommar i Nederländerna. För motståndet står USA (i Göteborg) och Skottland (i Växjö).

"Vi slog ut dem"

””
Annons

USA är inne i en mindre generationsväxling, framhåller Sundhage. Trots det är motståndet högkaratigt på Gama Ullevi den 8 juni.

””

Fem dagar senare i Växjö väntar Skottland, som är kvalificerat för EM. Förbundskapten för Skottland är svenskan Anna Signeul (tar över Finland efter EM).

””

Dubbla landskamper 13 juni

Sveriges EM-trupp tas ut den 20 juni. Landslagsledningen hoppas även få till en landskamp under EM-lägret i Göteborg den 3-9 juli, men motståndare är ännu inte klar.

Den 13 juni blir för övrigt en helkväll för alla som gillar svensk landslagsfotboll. Samma kväll som damlandslaget möter Skottland spelar herrlandslaget mot Norge i Oslo. Alla fotbollsälskare ska dock kunna se båda matcherna. Skottlandsmatchen startar klockan 18.00 medan herrlandskampen har avspark klockan 19.45.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons