Nyheter

Två miljoner till inkluderande fotboll

Fotbollen måste bli mer inkluderande - för alla. En grupp som projektet "Alla är olika - olika är bra" fokuserar på är funktionsnedsatta. - Att man får göra något tillsammans, men också få vara med om vinster och förluster - det är väldigt viktigt för så är livet, säger Pär Johansson.(TT)
Publicerad 11 oktober 2016

Pär Johansson grundade Glada Hudikteatern, en teatergrupp av skådespelare med utvecklingsstörning, för 20 år sedan och är en av jurymedlemmarna i projektet "Alla är olika - olika är bra". Han vet hur lång tid det kan ta att förändra folks synsätt när det kommer till personer med funktionsnedsättning.

Fortfarande är den vanligaste frågan han får "blir de inte trötta?".

””

Två miljoner ska delas ut

Att delta i ett sammanhang, oavsett om det är i en teatergrupp eller i ett fotbollslag, kan bidra till en stor personlig utvecklig, tror Johansson. Inte minst fotbollens upplevelser av vinster och förluster.

””

Pär Johansson sitter med i juryn för Svenska fotbollförbundets projekt "Alla är olika - olika är bra" som ska dela ut totalt två miljoner kronor till föreningar som satsar på inkluderande fotboll inom områden som mångfald, integration, jämställdhet, funktionsnedsatta och hbtq.

På måndagen hölls det första jurymötet inom projektet - och de första pengarna delades ut.

Klas Fältström från Mälarhöjdens IK fanns på plats för att ta emot ett bidrag för föreningens satsning på ett lag med intellektuellt funktionshindrade barn.

””
””

Viktigt med krav

Pär Johansson håller med om att man måste behandla de här spelarna precis som övriga lag.

””
””

TT