Annons
Nyheter

Fotbollen hedrar Stockholmsdådets offer

Efter attentatet i Stockholm kommer alla matcher i allsvenskan och superettan att spelas som planerat. Inför matcherna kommer offren att hedras.(TT)
Publicerad 8 april 2017

Samtliga matcher i helgen kommer att inledas med en tyst minut och spelarna kommer att bära sorgeband.

””
””

Hammarbys marsch blir av

Annons

På söndagen har Hammarby hemmapremiär och klubbens supportrar kommer att genomföra den traditionsenliga marschen från Södermalm som planerat.

"Det som skedde i går är fruktansvärt och vi förstår att allas tankar inte är på hemmapremiär och festligheter just nu - men vi tror att årets marsch till hemmapremiären är den viktigaste någonsin. Det är nu vi sluter upp i en ännu större skara och visar att vi är starkare och inte låter oss skrämmas. Det är nu vi sluter samman - för staden och laget", skriver Bajen fans på sin webbplats.

Hammarby skriver att klubben varit i kontakt med polisen som bedömer att marschen kan genomföras.

””

Förhöjd säkerhet

Samtliga matcher i helgen kommer att spelas med förhöjd säkerhet, i samverkan med polismyndigheten. Det kommer att vara utökad bemanning utifrån lokal bedömning och visitationen vid entrén till arenorna kommer att vara "kraftigt utökad", enligt Sef.

På lördagen meddelade den danska högstaligan i fotboll att även deras spelare kommer att bära sorgeband under helgens matcher: "Det sker i sympati med offren för den tragiska händelsen i Stockholm i går", skriver superligan på Twitter.

Attentatet i Stockholm inträffade på fredagseftermiddagen. En lastbil körde in i en folkmassa på Drottninggatan och därefter in i varuhuset Åhléns. Fyra personer har bekräftats döda och tio vårdas fortfarande på sjukhus efter sina skador.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons