Annons
Nyheter

Svenskarna har spelat klart i Masters

Henrik Stenson är ur form. Han missade "cutten" för tredje tävlingen i rad och har precis som Alex Norén spelat klart i US Masters. - Det behövs lite jobb innan sommaren, för spelar jag så här blir det en lång sommar, säger Stenson.(TT)
Publicerad 7 april 2017

Henrik Stenson brukar vara enormt stabil och har inte missat kvalgränsen mer än två gånger samma år sedan 2012. Nu har han plötsligt gjort det tre tävlingar i rad - och den där formen som förra året gjorde honom till historisk majorvinnare är långt borta.

””

Stenson var åtta över par efter två dagars spel och därmed inte bland de 50 bästa som får spela vidare på Augusta National.

””
Annons

"Går upp och ner"

Stenson hade sitt livs sommar förra året, med seger i British Open och silver i OS. Världsfemman tycker att han, med några få undantag, inte har spelat bra sedan dess.

””

TT: Förklaringen till svackan?

””

TT: Hur stor är besvikelsen att misslyckas igen på Augusta?

””

"Väldigt olustigt"

Stenson fick efter rundan information om vad som hänt i Stockholm tidigare på dagen, vilket ännu mer satte misslyckandet på Augusta i perspektiv.

””
””

Stockholmaren Alex Norén fick också höra vad som hänt först efter rundan.

””

Precis som Stenson slutade Norén på totalt åtta över par och fullbordade det svenska fiaskot på Augusta. Norén följde upp sin inledande 74-runda med 78 slag efter att bland annat ha slagit i vattnet på tolvan.

””
””

Efter två svårspelade dagar i vinden är det få spelare som har lyckats gå under par. Amerikanerna Charley Hoffman och Rickie Fowler leder inför helgen tillsammans med spanjoren Sergio Garcia och belgiske debutanten Thomas Pieters. Kvartetten är fyra under par.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons