Annons
Nyheter

Wellman släckte ljuset för Brynäs

Casey Wellman hade sin roligaste kväll hittills sedan han flyttade till Sverige. Den amerikanske forwarden gjorde hattrick och sammanlagt fyra poäng när Frölunda krossade Brynäs på bortaplan med 6-1.(TT)
Publicerad 4 april 2017

På presskonferensen med tränarna efter matchen slocknade plötsligt ljuset och det blev kolsvart i det lilla rummet i Gavlerinkens innandömen.

Om det var Casey Wellman som släckte låter vi vara osagt, men han såg i alla fall till att Brynäs och merparten av 7 067 åskådare i Gavlerinken fick en helmörk afton den här tisdagskvällen.

Annons

Den 29-årige amerikanen, som kom till Frölunda från Spartak Moskva inför säsongen, spelar sin bästa ishockey just nu.

Upp i poängtopp

Hans tre mål och fyra poäng tog honom upp i topp i slutspelets poängliga med elva poäng, fem mål och sex assist.

””

Han sköt två mål i numerärt överläge, 1-0 och 6-1, och släckte ljuset definitivt för Brynäs i början av den tredje perioden när han pricksköt 4-1 bakom Felix Sandström i hemmakassen.

Brynäs hade fått ett litet hopp i slutet av andra perioden när Jonathan Granström reducerade och hemmalaget sedan fick starta den tredje perioden med ett powerplay.

Men det redde Frölunda ut och sedan slog Wellman till skoningslöst.

Vass start

Göteborgslaget var bara tiondelar från att hämta upp 0-4 till 4-4 i söndags då Joel Lundqvists kvittering inte hann passera mållinjen innan slutsignalen gick.

Nu var göteborgarna fast beslutna om att inte ge bort något i början och tog ett ordentligt grepp om händelserna i första perioden.

””

Brynästränaren Thomas Berglund var besviken efteråt och kunde inte förklara varför hans lag uppträdde så energilöst.

””
Annons

Berglund valde att fortsätta med Felix Sandström i målet trots att David Rautio - som leder målvaktsligan i slutspelet - var frisk igen efter att ha missat första matchen på grund av sjukdom.

Varför han gjorde det valet, och vem som står nästa match, lämnade han samma svar på:

””

Den tredje matchen spelas på torsdag i Göteborg.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons