TT-Sport

Woods: "Förhoppningsvis kan jag gå hela vägen"

TT-Sport Artikeln publicerades

Ingen majorseger på 10 år. Då var Tiger Woods nära i British Open - men föll och slutade sexa. Nu vill renässansmannen gå hela vägen. - Formen är på väg uppåt, säger Woods inför årets sista major, PGA-mästerskapen, till The Guardian.(TT)

Tiger Woods funderade på att sluta efter sina återkommande och allvarliga ryggbesvär. Nu är den 14-faldiga majorvinnaren helt plötsligt en som är med och nosar på stora titlar igen efter att ha fått lite av en pånyttfödelse under året.

I British Open var han länge med och slogs om segern, men tappade i slutet av rundan och fick se italienaren Francesco Molinari sticka ifrån och sedan lyfta "The Claret Jug".

– Det kändes fantastiskt att vara med i matchen och jobba mig in i mästerskapet. I dag hade jag verkligen en stor möjlighet, sade han efteråt.

  Det har gått fem år sedan Woods vann en stor tävling senast - PGA-tourtävlingen i Akron, Ohio - och ännu längre tillbaka får man leta efter hans senaste majorseger - US Open 2008.

  "Haft mina chanser"

  Nu får han chansen att bryta den långa segertorkan i årets sista major - PGA-mästerskapet - som avgörs på Bellerive i St Louis. Han har vunnit majorn vid fyra tillfällen: 1999, 2000, 2006 och 2007.

  – Jag har haft mina chanser att vinna i år och förhoppningsvis kan jag gå hela vägen den här helgen, säger han i en intervju med The Guardian.

  Mest gläds han åt att kunna spela kontinuerligt igen efter skadehelvetet.

  – Bara det faktum att jag spelar på touren igen, att jag ens får denna möjlighet igen, det är en dröm som går i uppfyllelse. Jag har sagt det många gånger i år, jag visste inte om jag skulle kunna ta mig tillbaka och göra det här igen och se, här är jag, säger 42-åringen.

  "Acceptera att det är så"

  Han kommer att gå de två inledande rundorna med två andra starka namn i fältet: nordirländaren Rory McIlroy och amerikanen Justin Thomas, som vann genrepet till majorn, världstourtävlingen i Akron, Ohio.

  – Man måste acceptera att 75 procent av publiken kommer att följa en spelare i vår grupp. Du måste kunna hantera det mentalt och acceptera att det är så, säger Thomas, om det faktum att gå med Woods, till The Guardian.

  Längre fram i höst väntar också lagtävlingen Ryder Cup mellan Europa och USA strax utanför Paris. Dit åker 42-åringen som vice kapten - och kanske som en av kaptenen Jim Furyks fyra wildcards. Just nu ligger Woods på plats 20 i USA:s Ryder Cup-rankning och behöver därför förlita sig på en friplats om han ska få vara med och spela också.

  – Jag har gått från 0 till 20 på sju månader. Formen är fin, det är allt jag har att säga, säger Woods.