Annons
Nyheter

Ymer avgjorde DC-mötet mot Turkiet

Elias Ymer behövde bara tre set. Sedan var mötet med Altug Celikbilek, Turkiet, över. Nu kan Sverige göra ett snabbt återtåg till andradivisonen i Davis Cup. Förra säsongens förlust mot Israel innebar att Sverige för första gången någonsin flyttades ner till Europa/Afrika-zonens grupp 2.(TT)
Publicerad 9 april 2017

Förra säsongens förlust mot Israel innebar att Sverige för första gången någonsin flyttades ner till Europa/Afrika-zonens grupp 2.

Degraderingen tvingade Svenska tennisförbundet att agera.

Annons

Johan Hedsberg utsågs till ny förbundskapten och fick uppdraget att föra Sverige tillbaka till andradivisionen.

Och det är något som han är på god väg att lyckas med.

Stabilt

Det stod klart efter att Elias Ymer bara behövde tre set, 7-6, 6-1, 7-5, för att vinna mot Altug Celikbilek och ge Sverige en ointaglig 3-1-ledning i bortamatchen mot Turkiet. I den avslutande singelmatchen ordnade sedan Christian Lindell, efter 6-3, 5-7, 6-1 mot Anil Yuksel, den svenska 4-1-segern.

"Det var stabilt i dag. Jag var bättre på de viktiga poängen och det känns skönt att kunna ta det i tre raka", säger Ymer till Svenska Tennisförbundets webbplats.

"Vi har verkligen haft en bra vecka, vi har spelat bra på träningarna och visste att vi kunde slå Turkiet. Vi är ett grymt lag och har haft jättekul. Johan (Hedsberg, DC-kapten) och Jonas (Svensson, tränare) har gjort ett fantastiskt jobb. Verkligen en bra vecka."

Litauen nästa

Den 15-17 september är det dags för en direkt avgörande match om uppflyttning, där Sverige möter Litauen på hemmaplan.

"Jättekul att vi får en chans att komma tillbaka till division 1. Det är alltid kul att spela hemmamatcher i Davis Cup, det är bra stämning och mycket publik. Jag ser fram emot det", säger Elias Ymer.

Segern i Antalya inleddes med att Lindell och Ymer vann sina singelmatcher mot Marsel Ilhan respektive Cem Ilkel. När sedan Johan Brunström och Andreas Siljeström förlorade gårdagens dubbelmöte med Altug Celikbilek och Ilkel innebar det att Ymer och Lindell hade möjlighet att avgöra under söndagens spel.

Annons

Ymer var först ut - och säkrade Sveriges seger.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons