Annons
Nyheter

Desperat jakt på överlevande efter jordskred

Över 1 000 räddningsarbetare söker desperat efter överlevande sedan omkring 250 människor omkommit i ett jordskred i sydvästra Colombia. Hela bostadsområden ska ha svepts med i lervällingen. - Jag vill inte ens minnas, säger affärsinnehavaren Marta Ceballos till nyhetsbyrån AFP.(TT)
Publicerad 2 april 2017
””

Hennes familj klarade sig, men hon förlorade alla sina tillhörigheter i katastrofen och blev vittne till hur jordskredet drog med sig människor i sin väg.

””

"Hela bostadsområden borta"

Annons

Naturkatastrofen i provinshuvudstaden Mocoa inträffade efter flera timmar av kraftiga regn som under natten till lördagen fick floder att svämma över. Det fick i sin tur till följd att en lavin av lera och bråte förstörde byggnader, vägar och broar.

””

Enligt militären har över 250 människor dödats, 400 skadats och 200 saknas ännu, medan colombianska Röda Korset rapporterar 234 bekräftade dödsfall, minst 202 skadade och över 100 saknade.

"Får mitt hjärta att brista"

””
””

Landets president Juan Manuel Santos flög under dagen till Mocoa, med en befolkning på omkring 50 000 invånare, för att bedöma katastrofläget och tala med drabbade människor.

””
””

Militären deltar i räddningsarbetet

Över 1 100 militärer och poliser har satts in i räddningsarbetet för att gräva fram människor ur ler- och rasmassorna.

””

Han säger att byggnader kollapsat och att gatorna i Mocoa är fulla av folk.

””

Svenska utrikesdepartementet har inte fått några rapporter om att svenskar ska ha drabbats av naturkatastrofen.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons