Nyheter

24 döda i bussolyckan utanför Quito

Antalet offer efter den allvarliga bussolyckan utanför Ecuadors huvudstad Quito har stigit till 24 döda och 22 skadade. De flesta av de döda var busspassagerare från Venezuela och Colombia, och tre av dem barn.(TT)
Publicerad 15 augusti 2018

Antalet offer efter den allvarliga bussolyckan utanför Ecuadors huvudstad Quito har stigit till 24 döda och 22 skadade.

De flesta av de döda var busspassagerare från Venezuela och Colombia, och tre av dem barn.

Bussen färdades på en motorväg cirka tre mil utanför Quito när den krockade med ett terrängfordon, slog runt och kraschade in i tre hus vid sidan av vägen. Alla tre passagerare på terrängfordonet dödades också.

Ecuadors president Lenín Moreno uttrycker sina kondoleanser till offren på Twitter. Han passar också på att kritisera trafikmyndigheterna för bristande kontroll över vägarna och meddelar att han kommer att omplacera den lokala trafikpolischefen.

Trafikolyckor hör till de främsta dödsorsakerna i det sydamerikanska fattiga landet. I genomsnitt omkommer sju personer dagligen i trafiken, enligt en organisation vid namn Justicia Vial som följer trafiksäkerhetsfrågor. Så sent som i söndags dog tolv människor och 30 skadades när en buss med fotbollsfans körde av vägen och välte.

TT