Annons
Nyheter

Berlusconi inför rätta i juli

Italiens förre premiärminister Silvio Berlusconi ställs inför rätta i juli, åtalad för att ha försökt muta vittnen. Han misstänks ha betalat över tio miljoner euro mellan 2011 och 2015 i kontanter och gåvor till gäster som deltagit i de omtalade "bunga bunga"-festerna i hans lyxvilla utanför Milano.(TT)
Publicerad 5 april 2017

Italiens förre premiärminister Silvio Berlusconi ställs inför rätta i juli, åtalad för att ha försökt muta vittnen. Han misstänks ha betalat över tio miljoner euro mellan 2011 och 2015 i kontanter och gåvor till gäster som deltagit i de omtalade "bunga bunga"-festerna i hans lyxvilla utanför Milano. Syftet ska ha varit att förmå dem att vittna till hans fördel i den så kallade Ruby-affären.

Berlusconis fall ska samordnas med rättegången där 22 personer åtalas för att ha tagit emot mutor från den 80-årige mediemagnaten. Rättegången inleds den 3 juli.

Annons

Berlusconi dömdes 2013 till sju års fängelse för att 2010 flera gånger ha betalat för sex med en då 17-årig nattklubbsdansös, kallad Ruby, och för maktmissbruk. Han friades 2015, då högre instans kom fram till att han inte kände till att Ruby var underårig.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons