GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

EU:s bud: 62 000 kronor per migrant

En summa på 62 000 kronor (6 000 euro) per asylsökande. Det är EU-kommissionens bud till medlemsländer som tar emot migranter som tagit sig till unionen. Kommissionens förslag innehåller också ekonomisk hjälp till de EU-länder som vill inrätta "kontrollerade centrum" för mottagning av asylsökande.(TT)
Publicerad 24 juli 2018

En summa på 62 000 kronor (6 000 euro) per asylsökande. Det är EU-kommissionens bud till medlemsländer som tar emot migranter som tagit sig till unionen. Kommissionens förslag innehåller också ekonomisk hjälp till de EU-länder som vill inrätta "kontrollerade centrum" för mottagning av asylsökande.

Förslagen följer på uppgörelsen på EU-toppmötet i slutet av juni. Där kom EU-ledarna överens om att utreda inrättande av "landsättningsplattformar" utanför EU och asylcentrum i EU-länder. Men detaljerna är fortsatt olösta.

"Vi behöver nu mer än någon gång tidigare en gemensam europeisk lösning på migrationsfrågan. Vi är redo att stötta medlemsländer och tredje land i bättre samarbete kring landsättning av dem som räddas till havs. Men för att detta ska fungera på en gång måste vi stå enade - inte bara nu utan även på lång sikt", säger EU:s migrationskommissionär Dimitris Avramopoulos i uttalandet från kommissionen.

TT