Annons
Nyheter

Expert: Oerhört allvarligt

Donalds Trumps sexistiska uttalanden är allvarliga. Hur pass stora konsekvenserna blir för Trump är mera osäkert, menar flera experter. - Det är svårt att säga.(TT)
Publicerad 8 oktober 2016
””

Trumps övertramp har varit många och grova. Skillnaden nu är att detta avslöjande sker bara drygt en månad innan själva valet av USA:s president men också bara ett dygn före den andra presidentkandidatsdebatten mellan Trump och Demokraternas Hillary Clinton.

Den första tv-sända debatten anses ha fallit ut till Clintons favör. Därför är det nu av högsta vikt för Trump att lyckas, vilket nu kan bli ännu svårare.

””
Annons

Gammal inspelning

Frida Stranne, USA-forskare vid Halmstad högskola menar att Trumps ljusglimt i mörkret är att videoupptagningen är elva år gammal. Dessutom anser hon att Hillary Clinton samtidigt får svårt att utnyttja uttalandena i debatten på söndag kväll, amerikansk tid, eftersom det skulle kunna få Trump att kontra med frågor om Bill Clintons kvinnoaffärer under sin tid som president, framför allt relationen med Monica Lewinsky, en då 22-årig praktikant i Vita huset.

””

Vänder ryggen

Klart är i alla fall att ett flertal republikaner vänder Trump ryggen. I höst är det även val till kongressen och de republikanska politikerna kan vara rädda att själva förlora sina platser.

””

Trump gick själv kort efter publiceringen ut i en video och bad om "ursäkt". Den riktades däremot inte till de kvinnor han uttalat sig om utan tog i stället upp Bill Clintons kvinnoaffärer.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons