Annons
Nyheter

Fler protester mot Zuma

Tusentals demonstranter samlades under onsdagen i Sydafrikas huvudstad Pretoria för att kräva president Jacob Zumas avgång. Marschen organiserades av en koalition av oppositionspartier och följde på protester i hela landet under förra veckan då tiotusentals deltog.(TT)
Publicerad 12 april 2017

Tusentals demonstranter samlades under onsdagen i Sydafrikas huvudstad Pretoria för att kräva president Jacob Zumas avgång. Marschen organiserades av en koalition av oppositionspartier och följde på protester i hela landet under förra veckan då tiotusentals deltog.

Efter att ha avskedat den populäre finansministern har Zuma blivit än mer impopulär. Han kritiseras hårt sedan flera år efter avslöjanden om korruption samtidigt som arbetslösheten är rekordhög och tillväxten svag.

””
Annons

Det styrande ANC har förlorat popularitet under senare år och fick "bara" 55 procent av rösterna i förra årets lokalval. Det är partiets sämsta resultat någonsin i ett val.

Den 18 april väntas parlamentet, efter ett initiativ av oppositionen, att rösta om Zumas fortsättning som president men misstroendeomröstningen kan även komma att skjutas upp.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons