Nyheter

Gaza nådde tvåmiljonersgräns

Gaza har numera två miljoner invånare i och med födseln av en pojke vid namn Waleed Shaath som kom till världen på tisdagen i staden Rafah, berättar en talesperson för inrikesdepartementet. Strax därpå föddes den 2 000 001:a personen, en flicka vid namn Lana Ayad.(TT)
Publicerad 12 oktober 2016

Gaza har numera två miljoner invånare i och med födseln av en pojke vid namn Waleed Shaath som kom till världen på tisdagen i staden Rafah, berättar en talesperson för inrikesdepartementet. Strax därpå föddes den 2 000 001:a personen, en flicka vid namn Lana Ayad.

Gazaremsan som gränsar till Egypten, Israel och Medelhavet är ett av världens mest tätbefolkade områden och är bara tolv kilometer vid sin bredaste punkt. Det Hamaskontrollerade territoriet kan komma att bli "obeboeligt" om några år till följd av hög befolkningsdensitet och trängsel, enligt en rapport från FN i fjol.

Senast de socioekonomiska förhållandena i Gaza var så dåliga som de är nu var 1967, då Israel beslagtog området från Egypten i sexdagarskriget, konstaterade samma rapport.

TT