Annons
Nyheter

IS-anhängare dödade i tillslag i Egypten

Säkerhetsstyrkor i Egypten har skjutit ihjäl sju misstänkta IS-anhängare. Tillslaget gjordes efter söndagens blodiga bombattacker mot kristna kyrkor. IS-anhängarna dödades på måndagen i staden Asyut, samma dag som ett tre månader långt undantagstillstånd trädde i kraft i landet.(TT)
Publicerad 10 april 2017

IS-anhängarna dödades på måndagen i staden Asyut, samma dag som ett tre månader långt undantagstillstånd trädde i kraft i landet. De hade samlats för att planera fler attacker på kristna minoriteter, enligt egyptiska inrikesdepartementet. I Asyut, 40 mil söder om Kairo, bor många kristna.

De sju misstänkta terroristerna dödades när de öppnade eld mot säkerhetsstyrkorna, säger departementet i ett uttalande. Ammunition, vapen och IS-skrifter hittades på platsen.

Annons

Undantagstillståndet godkändes av regeringen efter två bombattentat i söndags mot koptiska kyrkor, där totalt över 40 människor dödades och många skadades. Det måste godkännas av parlamentet inom sju dagar för att fortsätta gälla.

De två attackerna var bland de blodigaste mot den kristna egyptiska minoriteten på senare tid. Terrorrörelsen IS påstår sig ligga bakom dåden. Kopterna har länge påtalat att de är utsatta för religiös förföljelse och att staten inte gör tillräckligt för att skydda dem.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons