Annons
Nyheter

IS anklagas för terror i polisförklädnad

Minst 31 människor har mist livet i attentat utförda i staden Tikrit, uppger irakiska myndigheter som anklagar terroriströrelsen Islamiska staten (IS) för attackerna. Uppgiften om 31 döda i våldshändelser under natten till onsdagen kommer från en läkare på Tikrits största sjukhus.(TT)
Publicerad 5 april 2017

Uppgiften om 31 döda i våldshändelser under natten till onsdagen kommer från en läkare på Tikrits största sjukhus. Dödstalet har stigit i takt med att mördade människor hittats under morgontimmarna.

En del av de civila som mördades var butiksägare som befann sig i sina butiker. Bland de döda finns också 14 poliser. Dessutom ska fler än 40 personer ha skadats.

Annons

Angriparna rapporteras ha burit polisuniformer och tagit sig in i Tikrit i ett fordon målat som en polisbil. Minst tio angripare, bland dem självmordsbombare, tros ha deltagit. Fem angripare uppges vara på fri fot och gömma sig i staden, där nattligt utegångsförbud har införts.

Två självmordsbombare utlöste sina bombvästar efter att ha blivit inringade av poliser.

Tikrit ligger norr om Bagdad och var den förre diktatorn Saddam Husseins hemtrakt.

I flera år har IS, som är en sunnitextremistisk rörelse, bekämpats i området av shiamuslimsk milis och av Iraks regeringsarmé och poliskår.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons