Annons
Nyheter

Flygbolagschef ber om ursäkt efter avvisning

Flygbolaget United Airlines har hamnat i blåsväder efter att filmklipp som visar hur en passagerare släpas ur ett av bolagets plan har spridits på nätet. Nu ber flygbolagets vd Oscar Munoz passageraren om ursäkt.(TT)
Publicerad 11 april 2017

"Jag vill att du ska veta att vi tar fullt ansvar och vi kommer att arbeta för att ställa det till rätta", säger Munoz i ett uttalande och går därmed emot ett tidigare beslut om att inte be om ursäkt enligt nyhetsbyrån Reuters.

Planet, på väg från Chicago till Louisville i USA, hade blivit överbokat strax före start. När ingen frivilligt gick av pekade bolaget ut fyra passagerare som inte skulle få åka med, skriver BBC. En av dessa vägrade dock och säkerhetsvakter tillkallades. Filmklippen visar hur en diskussion mellan dem och passageraren slutar med att mannen, blodig i ansiktet, släpas ut genom mittgången på planet medan andra passagerare högljutt protesterar.

Annons

Reuters har tidigare tagit del av ett brev till bolagets anställda, där Oscar Munoz säger att det finns lärdomar att dra av händelsen. Samtidigt ställer han sig bakom vakternas agerande då passageraren trotsat dem.

En av vakterna har tagits ur tjänst av Chicagos lokala luftfartsmyndighet.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons