Nyheter

Misstänkta IS-män gripna i Spanien

Spansk polis har gripit två män misstänkta för att tillhöra terrorgruppen IS och en man som anklagas för att sprida islamistisk propaganda på sociala medier. Två av männen ska enligt uppgifter till Reuters ha kontakt med ledare i terrorgruppen och delat ut rekryteringsmaterial på sociala medier.(TT)
Publicerad 11 oktober 2016

Spansk polis har gripit två män misstänkta för att tillhöra terrorgruppen IS och en man som anklagas för att sprida islamistisk propaganda på sociala medier.

Två av männen ska enligt uppgifter till Reuters ha kontakt med ledare i terrorgruppen och delat ut rekryteringsmaterial på sociala medier. En 38-årig spansk man har även gripits efter att på sociala medier sympatiserat med militanta islamister. Efter en husrannsakan hittade polisen ett gömställe med illegala vapen. Mannen ska inte ha något direkt samröre med militanta nätverk, enligt inrikesdepartementet.

Spanien har haft högsta beredskap och förstärkt sina säkerhetsåtgärder sedan terrorattacken i Paris förra året. Hittills har spansk polis grips 37 personer misstänkta för samröre med militant islamism.

TT