Nyheter

Nordkoreansk tjänsteman hoppar av

En högt uppsatt tjänsteman på Nordkoreas ambassad i Kinas huvudstad Peking har hoppat av, enligt den sydkoreanska nyhetsbyrån Yonhap. Avhoppet är det senaste i en rad från nordkoreansk myndighetspersonal, något som kan ses som ett tecken på ökad instabilitet i landet.(TT)
Publicerad 5 oktober 2016

En högt uppsatt tjänsteman på Nordkoreas ambassad i Kinas huvudstad Peking har hoppat av, enligt den sydkoreanska nyhetsbyrån Yonhap. Avhoppet är det senaste i en rad från nordkoreansk myndighetspersonal, något som kan ses som ett tecken på ökad instabilitet i landet. I augusti hoppade viceambassadören i London av och reste till Sydkorea.

Ambassadtjänstemannen i Peking ska enligt Yonhap ha haft kopplingar till det nordkoreanska hälsodepartementet och försvann med sin familj i slutet av september.

Samtidigt kommer separata rapporter om att ytterligare två i ambassadens personal har sökt asyl hos en japansk beskickning i Peking, enligt den sydkoreanska tidningen Joong Ang Ilbo. En japansk regeringsrepresentant har dock förnekat att beskickningen tagit emot någon sådan förfrågan.

TT