Annons
Nyheter

Olivers paella väcker spansk ilska

Den brittiske tv-kocken Jamie Oliver skymfar den spanska paradrätten paella, enligt många spanjorer som ventilerar sitt missnöje i sociala medier. "God spansk mat blir inte mycket bättre än paella. Min variant kombinerar kycklinglår och chorizo" skrev Jamie Oliver på Twitter.(TT)
Publicerad 5 oktober 2016

Den brittiske tv-kocken Jamie Oliver skymfar den spanska paradrätten paella, enligt många spanjorer som ventilerar sitt missnöje i sociala medier.

"God spansk mat blir inte mycket bättre än paella. Min variant kombinerar kycklinglår och chorizo" skrev Jamie Oliver på Twitter.

Annons

Svaren lät inte vänta på sig. Paellapuritaner var snabba med att informera Oliver om att det han lagat inte är paella och en twittrare kallade hans rätt för en styggelse. Oliver har tidigare fått kritik när han gjorde en egen variant av den västafrikanska rätten Jollof-ris.

En gyllene paellaregel är att bara använda sig av spanskt ris medan chorizo absolut inte ska förekomma, enligt sajten Wikipaella som vill slå ett slag för autentisk paella.

Paellan har sitt ursprung i Valencia och finns i många varianter, men det finns många uppfattningar om vad som får och inte får förekomma, skriver BBC.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons