Nyheter

Protest vid religiös skola i Iran

En religiös skola i Karaj-provinsen i Iran har attackerats, rapporterar den konservativa iranska nyhetsbyrån Fars. Enligt skolchefen var det omkring 500 personer som ropade slagord, och försökte bryta sig in och sätta eld på saker under fredagskvällen. Polis stoppade protesterna, säger skolchefen.(TT)
Publicerad 4 augusti 2018

En religiös skola i Karaj-provinsen i Iran har attackerats, rapporterar den konservativa iranska nyhetsbyrån Fars.

Enligt skolchefen var det omkring 500 personer som ropade slagord, och försökte bryta sig in och sätta eld på saker under fredagskvällen. Polis stoppade protesterna, säger skolchefen.

Regimkritiska protester, som blossat upp över oro kring landets ekonomi, har den senaste veckan pågått i flera större städer.

Vid tidigare protester i landet har konservativa medier fokuserat på attacker mot känsliga mål, som religiösa byggnader, som ett sätt att misskreditera demonstrationerna.

Videor på sociala medier har de senaste dagarna visat människor på gatorna som skanderar "död åt diktatorn", men dessa har inte kunnat verifieras. Myndigheterna har sagt att bilderna lyfts fram av oppositionella grupper utomlands. Iranska myndigheter tillåter inte utländska medier att observera eller filma "icke godkända" protester.

TT