Annons
Nyheter

Sju hjälparbetare bortförda i Jemen

Rebeller i Jemen har tillfångatagit sju medarbetare till hjälporganisationen International Medical Corps (IMC). Alla sju, fem anställda hjälparbetare och två inhyrda förare, är jemeniter. Gripandena skedde i den centrala provinsen Ibb. IMC har över 150 personer anställda i Jemen.(TT)
Publicerad 1 april 2017

Rebeller i Jemen har tillfångatagit sju medarbetare till hjälporganisationen International Medical Corps (IMC). Alla sju, fem anställda hjälparbetare och två inhyrda förare, är jemeniter. Gripandena skedde i den centrala provinsen Ibb.

IMC har över 150 personer anställda i Jemen. Hjälparbetets huvudsyfte är att ombesörja livlinor för familjer i den rebellhållna huvudstaden Sanaa, i Ibb och ytterligare ett par städer.

Annons

Enligt FN har omkring 7 700 människor dödats, över hälften civila, och runt 42 500 skadats i den två år långa konflikten, där en saudiskledd militärallians stöttar den landsflyktige presidenten Abd Rabbu Mansur Hadi i kampen mot shiamuslimska Huthirebeller.

Tre miljoner människor har tvingats lämna sina hem, och Jemen brottas nu med den enligt FN största humanitära krisen i världen.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons