Nyheter

Svårförutsägbart i Brasiliens presidentval

Åtta av Brasiliens presidentkandidater möttes på torsdagen i den första debatten inför det stundande valet. Förutom toppkandidaten, ex-president Luiz Inácio "Lula" da Silva som sitter i fängelse, saknades de fyra minsta partiernas företrädare. Debatten direktsändes i tv.(TT)
Publicerad 10 augusti 2018

Åtta av Brasiliens presidentkandidater möttes på torsdagen i den första debatten inför det stundande valet. Förutom toppkandidaten, ex-president Luiz Inácio "Lula" da Silva som sitter i fängelse, saknades de fyra minsta partiernas företrädare. Debatten direktsändes i tv.

Tonen mellan de åtta var hård och debatten visade på djupa klyftor, då år av lågkonjunktur, eskalerande våldsamheter och en enorm korruptionsskandal har satt sina spår.

Debatten stod framför allt mellan ultrakonservative Jair Bolsonaro, miljöpolitikern Marina Silva, vänsterpolitikern Ciro Gomes och Geraldo Alckmin från mittenpartiet PSDB.

Att den djupt impopuläre presidenten Michel Temer inte ställer upp för omval gör valet till ett av de mest svårförutsägbara i landet på årtionden.

TT