Annons
Nyheter

Rebeller utlovas fri lejd ur Aleppo

Den syriska armén lovar rebellerna i östra Aleppo en säker passage ur staden om de ger upp. Löftet "från det ryska och syriska militära ledarskapet" kommer efter ännu en dag med intensiva strider i den hård ansatta staden.(TT)
Publicerad 2 oktober 2016

Syriska regimstyrkor avancerade på morgonen i östra Aleppo efter att ryskt stridsflyg under natten utfört ett stort antal bombräder, rapporterar AFP:s korrespondent och Syriska människorättsobservatoriet (SOHR).

Enligt SOHR har bombningarna underlättat för regimstyrkor att rycka fram i delar av staden.

Annons

Bombningen av två sjukhus i östra Aleppo på lördagen fick FN:s biståndschef Stephen O'Brien att kräva ett slut på "blodbadet" och det "levande helvete" befolkningen lever i.

"Hälsovårdssystemet i östra Aleppo är utplånat. Vårdinrättningar slås ut en efter en", skriver O'Brien.

Ryssland och president Bashar al-Assads styrkor inledde den 22 september en storoffensiv för att erövra den östra delen av storstaden Aleppo. Diplomatiska försök att stoppa striderna har misslyckats.

Kontakterna mellan USA och Ryssland om Syrien har dock inte kollapsat fullständigt. Det ryska utrikesdepartementet meddelar att Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov via telefon i lördags diskuterade en "normalisering" av läget i Aleppo med sin amerikanske kollega John Kerry.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons