Nyheter

Texas-Bush blev latinamerikan

Texasfödde republikanen Jeb Bush utgav sig för att ha latinamerikanskt ursprung ('Hispanic') när ha registrerade sig för att rösta 2009. Som både son och bror till före detta presidenter betraktas nog Bush av många amerikaner snarare som 'WASP' - vit protestant med hyfsat inflytande i de rätta kretsarna.(TT)
Publicerad 6 april 2015

Texasfödde republikanen Jeb Bush utgav sig för att ha latinamerikanskt ursprung ('Hispanic') när ha registrerade sig för att rösta 2009. Som både son och bror till före detta presidenter betraktas nog Bush av många amerikaner snarare som 'WASP' - vit protestant med hyfsat inflytande i de rätta kretsarna.

Till sitt försvar kan Bush möjligen anföra att han är gift med en kvinna från Mexiko och talar flytande spanska. Som ung bodde han också i Venezuela. Men på Twitter förklarar han nu att det hela var ett misstag.

Den konspiratorisk lagde påpekar då att det för trolige presidentkandidaten Jeb Bush är nödvändigt att vinna stöd bland USA:s många röstberättigade med rötter i Latinamerika. Uppåt elva miljoner av dem deltog i valet 2012 - nio procent av alla röstande.

TT