Annons
Nyheter

Trump kämpar för att komma i kapp

Försvagad efter avslöjandena om hans skattemoral intensifierar republikanernas presidentkandidat Donald Trump sina attacker mot sin motkandidat Hillary Clinton för att knappa in på hennes försprång i kampen om Vita huset.(TT)
Publicerad 3 oktober 2016

Demokraten Clinton har ökat sitt stöd i de senaste opinionsmätningarna efter deras första debatt under presidentvalskampanjen. Bägge besökte viktiga delstater på måndagen. Trump talade till veteraner i Virginia och höll senare ett valmöte i Colorado. Clinton reste till delstaten Ohio.

Clintons kampanj beskrev läget som "hans värsta vecka hittills". Det kulminerade med läckta dokument som antyder att Trump kan ha undvikit att betala inkomstskatt under 18 år.

Annons

Dessutom har allmänne åklagaren i delstaten New York uppmanat hans stiftelse Trump Foundation att upphöra med penninginsamlingar. Det strider mot lagen eftersom stiftelsen inte är registrerad i delstaten.

Om stiftelsen fortsätter att samla in pengar kommer det att betraktas som ett pågående bedrägeri mot befolkningen i delstaten, enligt allmänne åklagaren.

Trump förnyade sina attacker mot Clinton för att ha hanterat hemligstämplad statlig information via en epost-server "i källaren".

TT

Annons
Annons
Annons
Annons