Nyheter

Araslövsjuniorer är bäst i Skåne

Araslöv är skånska mästare på ungdomssidan. Det efter finalseger i Matchligan där Falsterbo besegrades med 3–1 i matcher.
Nyheter • Publicerad 4 augusti 2010

– Helt fantastiskt, vi är lyriska, säger lagledaren David Figueroa.

Matchligan är en juniortävling där klubbarna tävlar om att bli bäst i Skåne. Varje lag har fyra spelare, varav minst en måste vara av motsatt kön. Maxåldern är 13 år.

Araslöv vann sin grupp och slog Öresunds GK i kvartsfinalen. Men när det var dags för finalomgång fick Araslöv bästa tänkbara motstånd i semifinalen.

– Vi mötte Ystad där, hemmalaget som vunnit Matchligan de senaste tre åren. Men vi lyckades vinna, riktigt roligt, säger Figueroa.

Segersiffrorna skrevs till 3–1. Ett gångbart resultat skulle det visa sig. För i finalen mot Falsterbo kunde inget stoppa Araslöv som blev skånska mästare efter 3–1.

I laget, där man fick ha två reserver, ingick André Andersson, Nellie Jönsson, Lisa Figueroa, Ludwig Levin, Samuel Lindh och Charlie Lindh.

Robin Nilsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.