Nyheter

Berlusconi i prostitutionshärva

Italiens premiärminister Silvio Berlusconi är under polisutredning i ett prostitutionsfall.
Nyheter • Publicerad 14 januari 2011
Foto: 

Fallet handlar om en ung nattklubbsdansös som ska ha deltagit i fester i Berlusconis privata residens.

Polisen utreder om premiärministern agerade olämpligt för att få flickan släppt från en polisstation sedan hon gripits för stölder. Utredningen berör också misstankar om minderårig prostitution. Berlusconi hävdar att han inte har gjort något fel.

Fallet blev känt i oktober förra året efter att den då 17-åriga flickan åkt fast för snatteri. Silvio Berlusconi ringde till en polisstation i Milano och ska enligt uppgift ha bett om hennes frigivning.

Enligt källor nära utredningen söker polis nu igenom kontoret tillhörande den tjänsteman som hämtade flickan på polisstationen när hon släpptes.

Flickan, en marockansk flykting som kallas Ruby, har berättat att hon fått motsvarande 45 000 kronor för att vara med på ett party i Berlusconis privata villa, men förnekar att de haft sex.

Berlusconi erkänner att han känner Ruby, men förnekar att han gjort något olagligt. Han har inte på nytt kommenterat fallet.

Italienska åklagare bekräftar att de utreder Berlusconis affär med "Ruby" och att Berlusconi och hans advokater har underrättats om fallet. De utreder också om Berlusconi brukat olämpliga påtryckningar mot polisen för att få flickan frisläppt.

Silvio Berlusconi erkänner att han ringt till Milanopolisen, men säger att han bara erbjudit vanlig assistans till en person i nöd och förnekar att han pressat polisen.

Berlusconis advokater avfärdade prostitutionsutredningen som "absurd och grundlös" och "ett väldigt allvarligt ingrepp" i premiärministerns privatliv. Enligt advokaterna har anklagelserna i utredningen redan förnekats av huvudaktörerna och vittnena i fallet.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.